Alles wat u moet weten om een ​​badkamerrenovatie te maken
Home dekoration

Alles wat u moet weten om een ​​badkamerrenovatie te maken

De kosten van het verbouwen van een badkamer kunnen echt beangstigend zijn voor de portemonnee. Volgens de National Kitchen and Bath Association, de de gemiddelde kosten voor badkamerrenovatie waren $ 11.364 in 2016en arbeid is verantwoordelijk voor ongeveer 20 procent van de kosten. Natuurlijk besteedde ongeveer een derde van de huiseigenaren die de onderzochte organisatie had meer dan $ 30.000 – en dat was drie jaar geleden! Dit soort kosten drijft veel gezinnen om dit zelf te doen. Ervan uitgaande dat de badkamer een standaardtype is, is er geen reden dat een ervaren DIY-er geen gedeeltelijke of volledige badkamerrenovatie aankan. Homedit heeft de informatie en instructies om u door de veel voorkomende taken te leiden die u moet doen, van de belangrijkste tot de kleinste details. Dus pak je hamer en voeg en laten we beginnen.

Verwijder de tegelkuiprand

Bekijk in galerij

Voordat je kunt beginnen met optellen, moet je eerst aftrekken. Een belangrijk deel van het werk in een badkamerrenovatie is het verwijderen van de reeds bestaande onderdelen. Een van de meest voorkomende badkamerrenovatieprojecten is het veranderen van de tegel rond het bad en de eerste stap is het verwijderen van de bestaande tegelkuiprand. Dit kan een van de dingen zijn die voor verrassingen kunnen zorgen in de vorm van extra kosten, omdat je nooit weet wat je in de muur of rond het sanitair zult vinden. Als je een verbouwingsprogramma op televisie hebt bekeken, weet je dat dit gebeurt allemaal de tijd met oudere huizen. Hier willen de huiseigenaren de bestaande kuip behouden, maar de tegelrand vervangen en deze helemaal tot aan het plafond verlengen. Dit deel van het werk is ook een grote betrokkenheid bij het project omdat het betekent dat jij (of iemand die je uiteindelijk aanneemt) het moet afmaken.

De surround voorbereiden op tegel

Bekijk in galerij

Nadat u de kuiprand naar de noppen en isolatie hebt verwijderd en onverwachte schimmel, lekken of andere verrassingen heeft behandeld, muren moeten goed worden voorbereid voor de tegel. Deze stap is van cruciaal belang bij een badkamerrenovatie en de manier waarop buiten geïsoleerde wanden worden voorbereid, is een beetje anders dan hoe interieur, niet-geïsoleerde worden gedaan. Als u een raam in de omgeving van het bad hebt, heeft dit ook speciale zorgen. Hoe dan ook, je moet plastic folie en een achterbord installeren om vocht en schimmelvorming te voorkomen. Er zijn ook stappen vereist om de naden en eventuele scheuren af ​​te dichten. Tijdens dit proces wilt u een beschermend zeil of andere afdekking over uw badkuip leggen om het te beschermen tegen krassen, bouwmaterialen en stof.

Leg de tegel

Bekijk in galerij

Het betegelen van een badkuiprand bij een badkamerrenovatie is misschien een veel grotere taak dan het installeren van een backsplash, maar het proces en de vaardigheden zijn vrijwel hetzelfde. Voordat je tegels op de muur begint te slaan, is het belangrijk om vooraf wat te meten om te bepalen of je al dan niet tegelstrips nodig hebt om de klus te klaren. Deze tegels tutorial bevat een aantal keuzes voor hoe u de tegel meet en toepast, samen met hoe de thinset wordt toegepast die de tegels zal bevatten en afstandhouders gebruiken om ervoor te zorgen dat u een consistente ruimte tussen alle tegels hebt.

Natte snij tegel

Bekijk in galerij

Bij het installeren van tegels moet u steevast enkele stukken snijden om rond loodgieterswerk, een hoek of ander uitsteeksel te passen. Hoewel tegels een fantastisch materiaal voor de badkamer zijn, vereist het een aantal speciale gereedschappen en vaardigheden voor goed zagen: de natte tegelzaag. Met dit soort zaag kunt u snel en efficiënt vormen snijden, omdat het tijdens het zagen water sproeit om het stof te beperken en nauwkeuriger te snijden. Het wordt een beetje anders uitgevoerd dan een gewone zaag, dus u zult het willen leer hoe het te gebruiken voordat u daadwerkelijk begint met het badkamerrenovatieproject.

Een hoekplank toevoegen

Bekijk in galerij

Een van de handigste ideeën voor badkamerrenovatie in de douche is een hoekplank, omdat deze u ergens een plek biedt om uw doucheproducten te parkeren. Ze kunnen een grote ruimtebespaarder zijn, vooral voor sommige badkuipen en douches. In gevallen waarin u geen inlegplank met doucheruimte kunt hebben vanwege een buitenmuur of een muur vol met sanitair, een hoekplank installeren is een ideale keuze. Hoewel je zeker een geprefabriceerde hoekplank kunt kopen, is het vrij eenvoudig om je eigen tegels te maken zodat je een perfecte match hebt met de rest van de tegels. Als u eenmaal vertrouwd bent met het snijden van tegels, is het vrij eenvoudig om er een aan uw badkuip of douchewand toe te voegen.

De douchekop omhoog brengen

Bekijk in galerij

Als je een oudere badkamer bijwerkt, is het zeer waarschijnlijk dat je de douchekop hoger wilt plaatsen. De oude standaard voor douchekophoogte was 72 inch aan de basis in de muur, die voor veel mensen te kort is. Dit geldt vooral als u een grotere douchekop of zelfs een regendouchekop wilt installeren. Dit deel van het project is iets geavanceerder dan enkele van de meer eenvoudige DIY-stappen in dit proces, maar onze tutorial legt alle stappen uit en metingen voor u.

Voegen, afdichten en afdichten

Bekijk in galerij

Zodra alle hoofdelementen erin zijn en alle tegels zijn ingesteld, is het tijd om vul alle gaten op en maak het hele gebied ondoordringbaar voor water. Het aanbrengen van de mortel is een zeer belangrijk onderdeel van het proces, omdat de mortel niet alleen het uiterlijk van de rand completeert, het vult de ruimtes en voorkomt dat het water de muren binnendringt. Eenmaal op zijn plaats moet de mortel worden verzegeld om de kleur te behouden en schimmel en schimmel te voorkomen. Breeuwen is de laatste stap en vult de ruimtes in die zich langs de rand van het bad of andere openingen bevinden.

Een Venetiaanse gipswand gladmaken

Bekijk in galerij

Sommige oudere huizen hebben Venetiaanse gipswanden, die een textuur hebben die ongewenst kan zijn in een modern badkamerontwerp. Als dit het geval is, is er een proces voor het gladmaken van de muren. Dat gezegd hebbende, het vereist een goed beetje elleboogvet, tijd en doorzettingsvermogen. Het gladmaken van dit type muur kan ook een nogal rommelige klus zijn, dus opruimen is ook een groot deel van de klus. Het is echter de moeite waard, want als u het zelf doet, kunnen de kosten voor het renoveren van de badkamer echt dalen.

Faux marmer betonnen aanrecht

Bekijk in galerij

Weinig mensen zouden geen marmeren aanrecht willen, maar velen hebben er geen budget voor. Dat gezegd hebbende. er is een doe-het-zelfoptie voor creëer een faux marmeren aanrecht van beton. Met een beetje tijd en moeite is het mogelijk om een ​​bestaand aanrecht om te zetten in een met een marmeren look voor slechts een fractie van de kosten. Er zijn nogal wat stappen, maar het resultaat is verbluffend – en helpt echt om de renovatiekosten van de badkamer laag te houden

Verwijder en installeer een badkamerkraan

Bekijk in galerij

Een badkamerkraan verwijderen en installeren is een van de gemakkelijkere taken in een badkamerrenovatie. De tutorial biedt alle stappen om van de oude kraan af te komen en er een nieuwe in te zetten. En als u het faux marmeren aanrecht hebt gemaakt en wilt overschakelen naar een model met één gat, wordt uitgelegd hoe u dat ook kunt doen. Van het uittrekken van het stopmechanisme tot het aansluiten van de eterlijnen, alle details zijn inbegrepen.

Upgrade een standaard ijdelheid

Bekijk in galerij

Zelfs een fris nieuw huis heeft misschien wat badkamerupgrades nodig omdat de meeste zijn uitgerust met standaard ijdelheden die er behoorlijk saai uitzien. Er zijn een aantal manieren om verander je badkamer ijdelheid en laat het er stijlvoller uitzien en aangepaste functies toevoegen zonder het hele ding te vervangen. Van het toevoegen van aangepaste inzetstukken tot het toevoegen van nieuwe facing en het verwisselen van hardware, het zijn allemaal manieren om een ​​eenvoudige ijdelheid er super chic uit te laten zien tegen lagere kosten dan het kopen en installeren van een nieuwe ijdelheid.

Voeg een plafondgemonteerd douchegordijn toe

Bekijk in galerij

Een van de meest irritante elementen in de badkamer kan de douchegordijnstang zijn – deze kan doorzakken, vallen of gemakkelijk naar beneden worden getrokken. Een zeer stijlvolle manier om deze problemen op te lossen is installeer een plafondstang die tracks gebruikt in plaats van een staaf en ringen. Door deze gordijnstijl ziet de badkamer er ook groter uit, zonder die typische grote opening tussen de stang en het plafond. De installatie is vrij eenvoudig omdat deze staven meestal als set worden geleverd.

Jazz up met een op maat gemaakt douchegordijn

Bekijk in galerij

Buitensporige douchegordijnen komen meestal ook met een mooie chique prijs. In plaats van extra te betalen voor versieringen en verfraaiingen, maak je je basisdouchegordijn hiermee op DIY-techniek voor een aangepast douchegordijn. Begin met een gewoon douchegordijn, pak wat versiering en naai een snel en heel bijzonder douchegordijn. Het zal wat extra persoonlijkheid toevoegen aan een ruimte waar je veel tijd doorbrengt – en veel gasten zullen waarschijnlijk zien. Super indrukwekkend!

Installeer een badkamerspiegel – zonder clips

Bekijk in galerij

Bijna iedereen heeft er een gehad – een grote frameloze spiegel geïnstalleerd door een bouwer die opgehouden wordt door die lelijke kleine plastic clips. Hoewel de grote spiegel wenselijk kan zijn, zijn de kleine zichtbare stukjes die hem op zijn plaats houden dat niet. Het is mogelijk om installeer een grote badkamerspiegel als een professional dat zal een grote impact hebben en het uiterlijk van de badkamer veranderen. Dit is een geweldig doe-het-zelf badkamerrenovatieproject dat, afhankelijk van de grootte van de spiegel, een extra set handen nodig heeft vanwege het gewicht en de behoefte aan veeleisende plaatsing.

Voeg een plank boven de deur toe

Bekijk in galerij

Opbergruimte is altijd duur in de badkamer, vooral als deze klein is. Een over het hoofd gezien gebied dat een beetje extra ruimte kan toevoegen, is het gebied boven de deur. Een plank boven de deur toevoegen is een eenvoudige doe-het-zelfoplossing. Afhankelijk van de afmetingen van de badkamer, is het misschien mogelijk om een ​​gekochte plank te gebruiken, maar deze tutorial over het maken van je eigen aangepaste plank kunt u het aanpassen aan uw ruimte. Als je deze badkamerplank eenmaal hebt gemaakt, kun je besluiten om het in andere kamers te doen, omdat het een heel handig idee is voor kleine ruimtes.

Side ijdelheid opslageenheid

Bekijk in galerij

De badkamer vereist noodzakelijkerwijs items die u liever niet in een prominente weergave opslaat, dus een opslageenheid aan de zijkant van de wastafel is een geweldige oplossing. Hiermee kunt u items zoals rollen toiletpapier, de toiletborstel en andere items gemakkelijk opbergen, maar niet in het middelpunt van de belangstelling als mensen de badkamer inlopen. Maak je eigen Doe-het-zelf ijdelheid opslageenheid passend bij uw individuele ruimte en behoeften. Kleinere projecten zoals deze zullen functie en stijl toevoegen aan uw algehele badkamerrenovatie.

Messing toiletrolhouder

Bekijk in galerij

De waarheid is dat veel mensen echt niet van het ontwerp van standaard toiletpapierhouders houden: twee keramische palen en een veerbelaste plastic cilinder. Echt vrij onaantrekkelijk, ja? Waarom niet? DIY je eigen eenvoudige messing toiletrolhouder. Het is anders, stijlvoller en een perfecte match voor het op maat gemaakte zijtafeltje boven.

Overzie de details niet


De badkamer renoveren is over het algemeen een grote klus, maar het is van cruciaal belang om de kleine details niet over het hoofd te zien. Dit is wat een eenvoudige badkamer verheft tot iets stijlvoller. Van de hardware tot de accessoires en de verlichting, elk element telt. Uitchecken deze lijst met enkele dingen die mogelijk een upgrade nodig hebben en de doe-het-zelfinstructies om dingen te veranderen.

Bekijk in galerij

Nu is het tijd om een ​​stapje terug te doen en uw geweldige nieuwe badkamerrenovatie te bewonderen. Het is functioneel en ziet er geweldig uit, dus waarom niet vieren en een ontspannen bad of een warme douche nemen? Je verdient het na al dat harde werken!

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir